Vandring på Ivö

Bo och vandra på vackra Ivö - mitt i naturen!

Bokningsbart under perioden september-maj
 

Ivö är en fantastisk sagoö mitt i Ivösjön, Skånes största sjö! Här finns öppna fält, vackra bokskogar och Ivö klack 
som på sina ställen bjuder en fantastisk utsikt över Ivösjön!På Ivö bor du mitt i naturen och det är nära både till sjön, och vandringslederna på Ivö klack. Ivös magiska lugn märks så snart du tagit färjan och när du väl är framme hos oss växlar kroppen automatiskt ner till ett mer njutningsfullt läge!

Börja med den korta vandringen genom Ivögårdens egna vingård, här hittar du kyrkan och strax där bakom väntar vackra Kyrkvikens blåa vatten. För dig som vill ha en heldagsvandring rekommenderar vi turen genom skogen till Ivö klack där sedan länge nerlagda kalk- och kaolinbrottet visar på den blomstrande verksamhet som en gång rådde här. Med lite tur hittar du en 80 miljoner år gammal hajtand i den fossilrika sanden! På Ivö klack finns flertalet vandringsleder och det går att ägna timmar åt att följa de utstakade lederna i bokskogen! Ta med fika och leta dig fram till en av de vackra utsiktspunkterna på klacken - den milsvida och vidunderliga utsikten kommer att få dig att undra om du är i "platta" Skåne!

En annan tur vi gärna rekommenderar är vägen ut till Ugnsmunnarna. Turen löper genom ett vackert kulturlandskap med omväxlande skog, åkrar och hagar där kossorna under stora delar av året njuter av att gå ute och beta! Närmast grottorna Ugnsmunnarna och strandkanten ner till Ivösjön går stigen genom en vacker bokskog med höga träd och ljus som silar ner genom grenarna. Väl nere vid kalkstensgrottorna kan du studera ännu ett stycke historia, väl synligt i tak och väggar där det är enkelt att se spåren av snäckor, bläckfiskar och kanske, kanske en urtida haj från dinosaurietiden. Ugnsmunnarna är naturreservat så här gäller se men inte röra!

Vi tipsar dig gärna om fler vandringar hos oss, Ivös underbara natur bjuder på fantastiska upplevelser hela året! Skogen är fylld av både djur och växter, boka in dig idag och upptäck ön! I vårt tredagars vandringspaket ingår en kväll i det värmande vattnet i våra vedeldade badtunnor!

Våra måltidspaket ger dig ekologisk och närproducerade råvaror, tillagade med hjärta och kärlek av vår köksmästare Petter & Co! Måltiderna väntar förberedda och klara att värma själv i vårt fina och väl utrustade gästkök, vistas flera sällskap samtidigt på Ivögården kan måltiderna komma att serveras i restaurangen. 


Vandringspaket två dagar

Bokningsbart under perioden september-maj

Ankomst dag 1 från kl 13
Utcheckning dag 2 senast kl 11

I paketet ingår:

* En övernattning, del i dubbelrum
* Lakan, bäddat och klart
* Badlakan och handduk
* Slutstädning
* Frukost
* Middag i gästköket/Varmrätt
* Kaffe/te (ta med egen termos)
* Vandringskarta

Pris: 955 kr per person, Enkelrumstillägg 300 kr. 

Barn 3-12 år : 785 kr/barn.

Vandringspaket tre dagar

Bokningsbart under perioden september-maj

Ankomst dag 1 från kl 13
Utcheckning dag 3 senast kl 11

I paketet ingår:

* Två övernattningar, del i dubbelrum
* Lakan, bäddat och klart
* Badlakan och handduk
* Vedeldad badtunna en kväll
* Slutstädning
* Frukost, två dagar
* Middag i gästköket/Varmrätt två dagar
* Kaffe/te (ta med egen termos)
* Vandringskarta

Pris: 1910 kr per person, Enkelrumstillägg 300 kr.

Barn 3-12 år : 1395 kr/barn.

Priserna gäller medlemmar i Svenska Turistföreningen och medlemskap går att lösa vid incheckning. Klicka här för aktuella medlemspriser och vad som ingår i medlemskapet >>Medlemspriser Svenska Turistföreningen


Boka till en natt! 

När du bokar paket kan du alltid boka till en övernattning för att förlänga din vistelse! Du ordnar själv de måltider som tillkommer utöver paketen och ankomst/avresa sker enligt överenskommelse senast en vecka innan ankomst. I övrigt ingår de måltider och tjänster som ingår i respektive paket. 


Färjan till Ivö

Färjan är gratis, går var tjugonde minut och tar ca 5 minuter. Klicka här för tidtabell >>Tidtabell Ivöfärjan