IVÖGÅRDEN MAT & VINGÅRD

RESTAURANG

Restaurangen ligger på Ivö, i Ivösjön. Du tar dig hit via trafikverkets bilfärja från Barum. 

Färjan går dygnet runt, är gratis och överfarten tar fem minuter.

Restaurangen är beläggen i den gamla prästbostaden. År 1965 brann hela huset ner och endast grunden som var gjord av sten stod kvar. År 1967 återuppbyggdes fastigheten av Trefaldighets församling och samtidigt byggdes längan där större delen av våra rum är förlagda idag. År 1991 med hjälp av en donation av familjen Frostensson byggdes de båda husen ihop med den Stora salen där vi idag anordnar Bröllop, fester, konferenser och andra trevliga sammankomster.

Vi lagar all mat från grunden och vi älskar lokalt, närproducerade och ekologiska råvaror! Våra menyer byggs efter årstiderna och vi anpassar oss efter vad våra granngården har att erbjuda.

ÖPPETTIDER  VÅREN 2024Kvällsservering
Onsdag- lördag från kl. 18.00

BOKA BORD

Vingårdsupplevelse
Onsdag- lördag kl. 16.00-18.00

BOKA UPPLEVELSE

Två helger i Maj har vi extra öppet för Bistromeny!
17-19 Maj & 24-26 Maj
Serveras kl. 12.00- 15.00
FÖRBOKNING

Glöm inte att förboka ditt besök hos oss!

Under större delar av året har vi endast öppet för förbokade sällskap.


Förbokning görs på:

Mail: info@ivogarden.se
Telefon: 073-420 52 40

3-RÄTTERS GÅRDSMENY


Sparrisbuljong – Foccaica – Smör 

Sparrisbuljong kokt på vit sparris uppvispad med en klick smör och grädde. Serveras med hembakad foccaica och vispat smör.

 

Sparris – Citronsmör – Getost – Smör – Krasse – Siklöjarom – Macadamia 

Vit färsk sparris serveras med grillad citron, lagrad getost, krasseemulsion. Toppas med rostad macadamianötter och siklöjarom.

 

Majskyckling – Nässlor – Ramslök – Tomat – Risotto – Spetskål 

Örter – Vårlök 

Skånsk Majskyckling som färseras med örter och färskost. Serveras med confiterade små tomater, ramslök & nässelpesto, risotto, rostad vårlök och grillad spetskål.

 

VEGETARISKT

Aranchini – Svamp – Bärta – Spetskål – Ramslök – Nässlor – Örter 

Vårlök – Tomat 

Friterade risottobollar smaksatta med Ivösvamp. Serveras med fermenterad och rökta svenska ärtor, confiterade små tomater, ramslök & nässelpesto, risotto, rostad vårlök och grillad spetskål. Små stänk av tomatglaze.

 

Smördeg – Maräng – Rabarber – Solrosfrö 

Smördegsbakelse som toppas med Italiensk maräng, picklad rabarber och rabarbersirap. Rostade solrosfrön.Allergier?
Föranmäler din allergi, så ordnar vi en alternativ kost till dig.


OM IVÖGÅRDEN MAT & VINGÅRD

Hösten år 2012 tog Köksmästaren och krögaren Petter Jeppsson tillsammans med två barndomsvänner över fastigheten av Trefaldighets församling och startade upp Ivögården. Petter, Jonas och Oscar kompletterade varandra väl och tillsammans med vänner och familj började Ivögården sin resa mot vad det är idag. Hösten år 2017 sa Petter & Therese Jeppsson, JA! till varandra och sedan dess har de drivit Ivögården som ett familjeföretag, efter många timmar i svärföräldrarnas skinnsoffa har de utvecklat och skapat Ivögården Mat & Vingård.

KVÄLLSMENY

Serveras varje kväll för förbokade gäster kl: 18.00 - 22.00

Pris 3 rätters meny: 695 kr per person
Pris barnmeny: 225 kr 3-15 år

Förläng din vistelse och boka någon av våra övernattningspaket. Mer info

KVÄLLSSERVERING

Restaurangen är verksamhetens hjärta! Det är här kreativiteten och magin får komma till sin rätt, när gårdens köksmästare väljer ut säsongens bästa råvaror och vår sommelier sätter ihop ett passande dryckespaket för att leverera en meny i världsklass. Vår mål är att ge dig en oförglömlig upplevelse med mat och dryck i fokus. Vi ber er att förboka era besök och föranmäla eventuell specialkost för ge köket möjlighet att med sin kreativitet skapa en magisk måltid och ge serveringen förutsättningar för att ge er en oförglömlig kväll. Boka bord online, via mail: info@ivogarden.se eller ring oss på tel: 073-420 52 40.

CATERING

Vid speciella tillfällen som student eller företagsevent kan det vara önskvärt med Catering. Vi kan ordna med catering för upphämtning eller varför inte hyra köksmästaren för ett event på hemmaplan! Vi levererar catering färdiglagad på de bästa råvarorna säsongen kan erbjuda. Kontakta oss för offert via mail: info@ivogarden.se eller ring oss på tel: 073-420 52 40.

Välkommen att kontakta oss via

Mail: info@ivogarden.se eller ring oss på Tel: 073-420 52 40